На що скаржаться ковельчани міській владі

 
   За період з 1 січня по 30 вересня нинішнього року до виконавчого комітету  міської ради надійшло 2052 звернення громадян ( пропозиції, заяви та скарги), що на  132  або  6,4 відсотка більше, ніж за відповідний період минулого року.

Ковельська міська рада

За видом -1812 становлять заяви, 30-скарги, 4-пропозиції, 21-електронне звернення, 34-запити на інформацію. Поштою надійшло -1901 лист (на 138 або 7,3% більше ніж у минулому році), на особистому прийомі у міського голови та заступників міського голови зареєстровано 151 звернення.
 
Як повідомила заступник начальника загального відділу по роботі із зверненнями громадян Ольга Буран, всього протягом дев’яти місяців звернулось 6478 громадян ( проти 5680 у 2017 році), що на 798 або 22,6 відсотка більше від торішнього  аналогічного  періоду. Міським головою  та заступниками на особистих прийомах прийнято 429 громадян   (на 193 або 45 відсотків більше, ніж за відповідний період 2017 року). Збільшилось на 22,6 відсотка надходження колективних звернень (208 проти 161 за 2017 рік) та на 21 відсоток зменшилось надходжень повторних звернень  (106 проти 135 за минулий рік).        
 
Аналізуючи тематику цих звернень, слід відзначити, що найбільш актуальними питаннями, які піднімали громадяни  у колективних зверненнях, є ремонт доріг у Ковелі, встановлення пристроїв обмеження руху автортранспорту, благоустрій прибудинкових територій (асфальтування, встановлення дитячих майданчиків), будівництво та ремонт каналізаційних мереж, ремонт під’їздів у багатоквартирних будинках, налагодження систем теплопостачання  та водопостачання у житлових будинках, проведення робіт з водовідведення, освітлення вулиць та ін.   
 
Кількість порушених питань у зверненнях громадян протягом дев’яти місяців, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшилась на 6,6% і становить 2079. Позитивно вирішено — 1079 звернень, надано роз’яснення - 768, відмовлено у задоволені - 28, надіслано за належністю відповідно до ст.7 Закону України “Про звернення громадян”-4, не підлягають розгляду відповідно до ст.8 і 17 Закону України “Про звернення громадян”- 6, перебувають на  контролі -167.       
 
За звітний період збільшилась кількість  звернень з вищестоящих органів влади. До  виконавчого комітету надійшло 361 звернення громадян від органів влади вищого рівня , що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,6 відсотків більше і становить 17,7% від загальної кількості. З них: з Волинської обласної державної адміністрації - 34; з Урядової “гарячої лінії ”- 300  (проти 275 за 2017 рік). 
 
Аналіз питань, з якими звертаються жителі міста до вищестоящих органів свідчать, що найгострішими є житлово-комунальні питання (надання якісних послуг комунальними підприємствами міста, плата за житло та комунальні послуги) та питання соціального захисту (надання субсидій на житлово-комунальні послуги). Значна кількість звернень громадян міста Ковеля, які надходять до центральних органів влади, обласної державної адміністрації та міської ради з питань соціального захисту та з питань житлово-комунального господарства, відносяться до компетенції управління соціального захисту населення та комунальних підприємств міста. При розгляді таких звернень, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету та керівники комунальних підприємств, до компетенції яких входить розгляд даних звернень, вживають відповідні заходи для їх позитивного вирішення.
 
За дев’ять місяців 2018 року до виконавчого комітету надійшло 34 інформаційні запити від громадян міста (проти 30 за минулий рік). Громадяни звертались з питань комунального господарства, земельних відносин, будівництва та архітектури, ін. На всі інформаційні запити відповіді були надані у встановлений законодавством термін.
 
Прослідковується  тенденція щодо поступового зменшення кількості звернень з аграрної політики і земельних відносин, покращення житлових умов громадян, Актуальними залишаються питання житлово-комунального господарства, соціального захисту населення, будівництва та архітектури.
 
Керівниками відділів виконавчого комітету  в цілому забезпечується  виконання Указу Президента України від 07.02.2008р. №109/2008 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, дотримання Закону  України “Про звернення громадян”.  Звернення громадян розглядаються і вирішуються, в основному, у місячний термін. У випадках, коли питання, підняті у заяві, неможливо вирішити у зазначений законом строк, керівники, у встановленому порядку, продовжують термін розгляду звернення, про що письмово повідомляється заявник. 
 
У відповідності до ст.22 Закону України “Про звернення громадян” та відповідно до графіка прийому громадян з особистих питань, затвердженого розпорядженням міського голови від 27.11.2015 року №23-ра  у встановлені дні регулярно здійснюються прийоми громадян міським головою та його заступниками. Всі звернення реєструються і питання, поставлені на особистих прийомах, розглядаються відповідними службами, до компетенції яких входить їх розгляд. Відповіді на звернення громадяни отримують в письмовій формі за підписом міського голови або заступників міського голови.
 
На офіційному сайті міської ради розміщені звіти, аналітичні довідки, перелік нормативно-правової бази, документи щодо звернень громадян, графік прийому громадян керівництва виконавчого комітету  міської ради, перелік та номери “гарячих ліній ”.

12-10-2018
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1