Свято «Лісової пісні» відкрили у Ковелі

 

  Звучить мелодія сопілки – і за якусь мить перед присутніми зявляються Мавка та Лукаш. Для акторів Львівського драматичного театру імені Лесі Українки Василя Когута та Марічки Дзвонік зіграти головних персонажів «Лісової пісні» тут, на ковельській землі – цікаве і надвідповідальне завдання.
  Учасники та гості свята поклали квіти до підніжжя пам'ятників Лесі українки та тараса Шевченка у Ковелі. А згодом їх зустрічали в Колодяжному. Тут Леся Українка почала і написала близько 80-ти літературних творів. Загалом же з цим мальовничим куточком Волині пов'язано чверть століття її короткого, але натхненного життя.
  У вітальні «білого» будиночку для гостей свята “Лісової пісні” звучав Лесин рояль: так і колись через відкрите вікно можна було почути, як торкається клавіш старовинного інструменту сама поетеса.
  Косачі любили збирати навколо себе людей. В різний час у Колодяжному працювали, та гостювали відомі діячі української культури. Година поезії в сірому будинку — не лише данина традиціям, а й можливість для невимушеного творчого спілкування гостей. А завершила програму першого дня зустріч поетів та літераторів — учасників свята - з творчою інтелігенцією Ковеля, яка відбулась в міському культурно-просвітницькому центрі.

08-08-2011
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1