45 років тому почалася історія «Ковельсільмашу»

 

  Голова правління ПАТ “Ковельсільмаш” Микола Заікін віддав підприємству майже 40 років своєї трудової біографії. Саме досвід і кваліфікація персоналу допомагають ковельським машинобудівникам бачити перспективу і в найскладніших ситуаціях на виробництві.
  Продукцію “Ковельсільмашу” давно знають і купують в Європі. Однак в останні роки підприємство все більше працює на внутрішній ринок. Формула успіху проста: чим кращі справи в українського селянина, тим більше роботи у ковельських машинобудівників.
  В структурі “Ковельсільмашу” сьогодні діють три самостійних виробництва. ТОВ “Ковальсько-пресове підприємство” має замовників як в Україні та пострадянських країнах, так і в Європі. В цехах підприємства виготовляють різноманітні поковки та штамповані вироби. Якщо торік за 8 місяців тут виготовили поковок на 18 мільйонів гривень, то нинішнього року цей показник перевищив 31 мільйон. Структура виробництва дозволяє виконувати всі основні та допоміжні операції, розпочинаючи з креслення деталі до її виготовлення. Технологічно ковальсько-пресове підприємство здатне освоїти масове виробництво штамповок вагою від двохсот грамів до семидесяти кілограмів.
Ще 35 років тому на “Ковельсільмаші” заснували виробництво круглоланкових ланцюгів. Саме в цих виробничих цехах виготовляють ланцюги до всіх серійних сільгоспмашин підприємства. Таку продукцію також використовують в гірничовидобувній промисловості та для господарських потреб. Ще один важливий сегмент виробництва на “Ковельсільмаші” - сільськогосподарська техніка. Різноманітні зразки продукції ковельських машинобудівників можна побачити у спеціалізованому виставковому центрі підприємства обабіч міжнародної траси Київ-Варшава.
  Уже сьогодні на “Ковельсільмаші” організовують роботу в дві зміни на ковальсько-пресовому підприємстві. Перспективи модернізації та виробництва нової техніки ставлять перед адміністрацією і давно забуту проблему дефіциту кваліфікованої робочої сили.
  За 45 років свою долю з підприємством пов'язали вже кілька поколінь ковельчан. Усі вони створювали славну історію “Ковельсільмашу”. І безумовно, вірять у його світле майбутнє.

25-09-2011
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1