Університетські канікули... для пенсіонерів

 

  Віра Олексіївна штудіює комп'ютер. Жінка хоч і на пенсії, але намагається йти в ногу з часом. Університетські знання пенсіонерка застосовує на практиці. Загалом студентами унікального просвітницького закладу в Ковелі є майже 100 ковельських пенсіонерів. Кожен із них обрав навчання на одному з п'яти факультетів університету: окрім комп'ютерної грамотності, медицини, мистецтва та права, студентів також навчають основам фізичної реабілітації.
  Завершення навчального року в університеті — завжди свято. Доки студенти мистецького факультету готуються до концерту, 91-річний поет Андрій Ткач завершує експромт про університетське життя на пенсії.
  Артистів з університетською пропискою завжди раді бачити на різних сценічних майданчиках. Слухачі мистецького факультету, який незмінно очолює Марія Батраченко, самі придумали емблему та гімн університету. Окрім пісень та розмовного жанру, на заняттях студенти Марії Павлівни опановують і театральне мистецтво.
  Навчання в університеті підтверджується сертифікатами. Ректорат щороку визначає і кращих у різноманітних номінаціях студентського життя. Благородний порив до знань ковельських пенсіонерів підтримує і благодійний фонд Степана Івахіва.
  Відпочити і набратися сил. Таким є домашнє завдання студентів-пенсіонерів на літні університетські канікули. А з осені вони знову доводитимуть всім і собі, що життя на пенсії тільки починається...

22-05-2012
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1