Ковельський довгобуд має шанс стати новобудовою

 

  Цей будинок — первісток державної програми сприяння молодіжному житловому будівництву в Ковелі. Першу секцію новобудови обіцяли здати в експлуатацію ще в 2007 році. У другій - збудовано лише 3 поверхи. Про третю ж сьогодні воліють не говорити навіть самі інвестори.
  В родині Івана та Наталії Павлович - троє дітей. Учасниками згаданої програми вони стали лише торік. Проте замість радості новосілля нині, разом з іншими сім'ями, відчувають тривогу за майбутнє.
  Загалом Фонд та сім'ї на умовах співфінансування вже вклали в будівництво понад 16 млн. гривень. У кожного з цих людей - своя “кредитна” історія.
  Інвестори зауважують: згідно з договорами Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву зобов'язувався “належним чином розпоряджатися внесками позичальника і наданим кредитом, здійснювати контроль за їх цільовим використанням”. Та не так сталося, як гадалося.
  Відповідь на питання — чи за призначенням використовувались всі кошти інвесторів? - зацікавила і правоохоронців. А самі позичальники фонду продовжують шукати правду в різних службових кабінетах.
  Контролювати будівництво у Ковелі зі столиці виявилось заняттям неефективним. І лише зараз, коли функції контролера де-факто передали обласному відділенню фонду і обласній державній адміністрації — з'явився шанс, що ковельський довгобуд таки стане новобудовою.
  Інвестори також сподіваються, що своїх зобов'язань дотримається і міська влада. Вона обіцяла профінансувати підведення комунікацій до будинку по вулиці Ватутіна 70-Б.

23-05-2012
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1