На фасаді військкомату відкрито меморіальну дошку Анатолію Шиліку

 

  Офіцер. Комбат. Герой. Таким запам'ятали капітана Шиліка всі, хто його знав. Військовий комісар Ковеля Сергій Гладун пригадує: Анатолій першим з молодих став командиром батареї, не загубився у цивільному житті, коли його “скоротили” з армії. І одним з перших прибув у військомат навесні 2014 року, коли оголосили першу хвилю мобілізації.
  “Капітан Шилік — це людина дійсно з великої букви. Я його побачив перший раз, коли прийшов в 1996 році у 802-ий реактивний полк... такої життєрадісної людини я не бачив: завжди з посмішкою, завжди любив життя... І таким ми будемо його завжди пам'ятати в наших серцях...”, - говорить військовий комісар Ковельського ОМВК Сергій Гладун.
  Згадати Героя, висловити співчуття та вдячність родині прийшли представники місцевої влади, бойові побратими Анатолія Шиліка, небайдужі ковельчани.
  “Вшановуємо пам'ять героя, який віддав життя за те, щоб ми могли тут зібратися. Саме в цьому місці було прийнято рішення увіковічнити пам'ять героя, тому що тут діє комісія військкомату, і сюди будуть приходити молоді хлопці, які будуть бачити і будуть знати, на кого потрібно рівнятися. Потрібно служити і віддавати данину нашій державі, так як це робив Анатолій Шилік...”, - говорить Ковельський міський голова Олег Кіндер.
  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Анатолія Шиліка та всіх полеглих за незалежність та територіальну цілісність України. Право відкрити меморіальну дошку Герою надали бійцям мінометної батареї 51-ої ОМБр, якою командував Анатолій Шилік. Для них він був і командиром. І батьком...
  “В той роковий час, коли все це сталося, ми були разом. Тільки він мене залишив на чергування, коли ворожий снаряд підірвав нашу машину ГАЗ 66. Він дав наказ погасити пожежу. І ціною свого життя спас тих хлопців, які залишилися. Він сказав: ідіть наберіть води, а я сам буду гасити пожежу... Більше його живим я не бачив...”01.49.48 Всіх нас він виховав дорослими мужиками, які йшли за ним до останнього... Слава Україні!”, - пригадує військовослужбовець 51-ої ОМБр Ігор Шостак.
  Меморіальну дошку освятив благочинний УПЦ КП Анатолій Александрук та духовенство міських храмів. Прозвучали слова молитви. В пам'ять про героя присутні запалили свічки та поклали живі квіти.

06-12-2016
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1