Ковельчани заблокували дорогу до місцевого ветсанзаводу (оновлено)

 

  Блок-пост на дорозі, яка веде до прохідної ветсанзаводу. Активісти запалили шини, перекрили рух автотранспорту. Кажуть: стоятимуть, поки на підприємстві не наведуть лад з утилізацією відходів.
- “Мешканці міста блокують тут дорогу для того, щоб не проїжджали на територію заводу машини, які доставляють сюди сировину. Бо її там вже і так багато — цілі гори. І ми це блокуєм, доки не буде переробки цих відходів, ми не дамо привозити нове”, - каже мешканець прилеглого мікрорайону Сергій Левчук.
  Через слабку технологічну оснащеність місцевого ветсанзаводу “аромати” небезпечних одорантів, які виділяються в процесі утилізації відходів, чути навіть у віддалених мікрорайонах Ковеля. Що вже казати про тих, хто живе по-сусідству, - говорить мешканка прилеглого мікрорайону Марія Смирнова.
  Активіст блокади заводу Олег Лончук прорвався на своєму авто за прохідну заводу і зняв жахливе відео, яке виклав в інтернет.
- “На відео все видно: свині, по два метра. Коні там — все просто неба. Все воно тече тими юшками. Так само машина вивантажується — розумно роблять: прикривають все це пір'ям, десь 30-40см. І коли все це машина вивантажує, це пір'я просто закриває і його не видно. Сморід - неймовірний! Особливо, коли тепло... А поперуду Пасха,сонце. Жара..., - розповідає активіст блокади заводу Олег Лончук.
  Директор Ковельської філії “Укрветсанзаводу” Вадим Сухонос тривогу громадськості поділяє: Да, громадськисть права. Завод на сегодняшний день не успевает перерабатывать сырье, то, которое к нам поступает. Получаются определенные излишки, которые мы складируем на площадках для приема сырья. И поэтому — еще раз большая благодарность местным жителям, что они подключились в этот процесс. И я думаю, что совместно с ними мы дожмем этот вопрос и получим все-таки это государственное финансирование, которое нам очень необходимо. Ведь, поймите правильно, проблема это не наша. И не только Ковеля - это проблема всей Волынской области»
  Проблему місцевого ветсанзаводу обговорили на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Більш докладно про підсумки наради, позиції сторін конфлікту та контролюючих органів мова піде в підсумковій інформаційно-аналітичній передачі “Волинський тиждень”, яка вийде в ефірі телеканалу “Нова Волинь” в неділю, 19 березня о 14:00 та 22:00.

16-03-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1