Зарибнили ковельське водосховище

 

  Більше півтонни риби випустили в ковельське водосховище: еко-систему водойми поповнили білий амур, короп та товстолоб. Матеріал для штучного зариблення закупили за кошти міського бюджету, передбачені на виконання природоохоронних заходів.
- Відповідно до розробленої програми охорони навколишнього природного середовища сьогодні проводиться зариблення нашого водосховища... З міського бюджету було виділено згідно програми 20 тисяч гривень ”, - говорить начальник відділу з питань цивільного захисту та екобезпеки Юрій Дідковський.
  Акцію штучного зариблення водосховища провели під пильним наглядом громадських активістів та представників рибінспекції. Завідувач сектору Волиньрибоохорони Олександр Климнюк переконий, що біомеліорація покращить стан водосховища. Короп, наприклад, зменшить присутність у водоймі молюска дрейсени, а товстолоб відмінно справляється з функціями фільтрації води.
  Представники рибоохорони розраховують на таку ж активну підтримку громадськості щодо протидії тим, хто не проти поживитися незаконним способом вилову риби.
- “В місті Ковелі, що дуже приємно, є ініціативна група, яка нам допомагає в боротьбі з браконьєрством. Ми дуже вітаємо ті акції, коли ті рибалки-любителі, які думають про майбутнє, допомагають виявляти нечесних на руку порушників. За ініціативою цих активістів ми виявили групу рибалок-порушників...”, - каже начальник Волиньрибоохорони Тарас Куньчик.
  Загальна площа міського водосховища в Ковелі — 44 га. З ініціативи міської влади відновлюють не лише екосистему водойми, а й облаштовують рекреаційну зону на лівому березі річки в районі вулиці Волі. А відкрита минулого року набережна вже стала своєрідною візитівкою міста над Турією.

12-04-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1