У Ковелі відбувся 11 фестиваль “Танцююче місто”

 

  “Танцюють усі!”. Ось уже 11-ий рік незмінним є гасло фестивалю “Танцююче місто” у Ковелі. Традиційно учасниками форуму є не лише знані творчі колективи, а й юні артисти дошкільних навчальних закладів міста.
  Доки в залі вирує феєрія танцю, гості з Володимира-Волинського “розігріваються” за лаштунками сцени. На Волині школа танцю MJDS представлена також у Ковелі та Нововолинську.
- “Наша школа має девіз “Мир. Любов. Єднання. І веселий настрій”. Ми хочемо все це показувати в танці. Ми всі кайфуємо, ми всі танцюємо і ділимося позитивною енергією. І ми несемо щастя в цей світ. І це - саме головне для нас, щоб ось ці діти були задоволені життям і щасливі! Посміхалися і жили мирно!”, - каже Роман Дячок.
  Хіп-хоп і фольклор. Латиноамериканські ритми та містика східного танцю. Палітра фестивалю вражає різноманітністю. А головна мета таких форумів - пропагувати мистецтво танцю.
- “Ми займаємося бальними танцями. Зокрема, маємо латино-америнську та європейську або стандартну програму. До кожної з них входить 5 танців. Ми надзвичайно багато подорожуємо. І не лише по Україні, а й закордон. Зокрема, ми були в Польщі, Австрії, Словаччині та багатьох інших країнах Європи. ”, - розповідає Анна Гич із клубу спортивного танцю “Модерн”.
- “Я займаюся цими танцями досить мало, всього 2 роки. І зрозуміла, що саме цим я живу. Мені це найбільше подобається... Ось ця довершеність, грація та манери танцюристів...”, - говорить Дарія Шатрова.
  Усіх, хто виходить на фестивальну сцену, об'єднує пристрасть до танцю: яскравого мистецтва рухів під музику, до якого не байдужі мільйони людей по всьому світу.
- “Ми танцюємо в колективі східного танцю “Ахат”, де керівник Вікторія Шилюк. Нам дуже подобається танцювати на фестивалі, тому що там дуже гарна атмосфера, тепла. У нас гарний колектив. І це розвиває наші спортивні здібності...”, - розповідає представниця студія східного танцю “Ахат” Анастасія Догойда.
  І цього року організатори не визначали кращих: кожен із учасників отримав диплом та пам’ятну статуетку. Заохочувальні призи для окремих колективів підготували і спонсори фестивалю. Зокрема, найменші учасники — колективи міських дитсадків, отримали від благодійного фонду Степана Івахіва сертифікати для безкоштовного перегляду сеансів у кінотеатрі “Прем'єра”.
- “Я думаю всі, хто був сьогодні присутнім у цьому залі, отримали справжнє задоволення. І наша ідея, яку придумали 11 років тому, реалізується. І ми бачимо щирі посмішки дітей. В нашому фестивалі немає переможців і переможених. Перемагають всі. А головним є гарний настрій та позитивні емоції...”, - говорить заступник міського голови Ігор Прокопів.
  Загалом учасниками цьогорічного свята танцю, грації та краси, яким щороку стає фестиваль „Танцююче місто”, були 20 танцювальних колективів та студій.

23-05-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1