Святкові урочистості в Голобах

 

  А розпочались святкові урочистості на стадіоні “Дружба”: окрім офіційних гостей свята та жителів селища на реконструйованій спортивній арені зібрались і учасники районного спортивного фестивалю “Козацькі розваги”. Присутніх привітали керівники районної влади, а також голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук: “Нам, Голобській громаді, за честь приймати фестиваль такого масштабу. Я переконаний, що Голобська ОТГ відбулася. Ви є свідками того, що відбувається на теренах нашої громади. Буквально за неповних 1,5 року саме ця територія стадіону набуває нового вигляду. Те ж саме відбувається з іншими об'єктами. Я вітаю усіх вас зі святом! Я дякую нашим друзям, які сьогодні завітали до нас у гості. Вітаю усіх спортсменів. І бажаю у наполегливій і важкій боротьбі отримати чесну і заслужену перемогу. Нехай переможе достойніший!”
  Старту змагань передувала урочиста церемонія підняття державного прапора України: її доручили кращим учням району — Захару Сороці з Білина та Аліні Войтюк з Голоб.
- “Якщо ми дивимося на цей пропар, то ми не бачимо тут ані ворожих літаків, ні те, як рвуться бомби. Нехай небо над Україною буде голубим і мирним. А на наших нивах дозріває зерно!”
- “Мені дуже приємно у цей урочистий день піднімати державний прапор України, за який в покоління в покоління було пролито багато крові, яка, на жаль, проливається і донині. Учні нашої гімназії та багатьох інших шкіл беруть участь у багатьох конкурсах та олімпіадах. Вони займають престижні місця. І це є наш внесок у розвиток нашої держави. Хай наша Україна завжди живе під мирним небом!”
  А біля будинку мистецтв у центрі селища розгорнулося справжнє наметове містечко: тут тобі і пісню заспівають, і до столу запросять.
  По сусідству з голобчанами розташувався намет представників Велицької ОТГ. Разом із самодіяльними артистами святкову експозицію представляє і голова громади Віктор Ковальчук.
- “Настрій звичайно святковий, піднесений. Тому що це — прекрасне державне свято. Вкраплюється і настрій сумний, бо наша країна до цього часу не єдиною, якою б ми хотіли її бачити. Але ми своєю працею на території навіть нашої громади, ми зміцнюємо нашу суверенність. Навіть оцей напис — чужого не треба,а свого не віддамо! - він засвідчує наші прагнення: українці завжди були мирними сусідами, але вони завжди трималися за своє і нікому його не віддамо! ”
  На святкових урочистостях в будинку мистецтв присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять борців за волю України. Слова шани і подяки з трибуни зібрання звучали на адресу тих, хто сьогодні захищає незалежність та територіальну цілісність держави під синьо-жовтими знаменами на сході України.
- “Пробиті кулями та осколками, закопчені димом БТРів на блок-постах. Ті, які зараз майорять на Сході. Це там — наші головні прапори. Це дійсно заслуга тих хлопців, які й сьогодні перебувають в зоні бойових дій на сході України. Одним з таких є Олександр Кот — людина дуже скромна, він не зміг сьогодні прибути на урочистості. Тому я отримав сьогодні грамоту за нього і обов'язково йому передам. Будемо чекати той день, коли буде наша перемога! ”, - каже учасник АТО Тарас Оніжук.
  На свято в Голоби прибули офіційні делегації з Польщі та Республіки Білорусь. Їх очільники виказали слова підтримки українцям у їхніх прагненнях до свободи, демократії та утвердження європейських цінностей.
- “Польща першою з країн світу визнала незалежність України. Бо ми вважаємо, щоб без вільної України немає вільної Польщі! І немає вільної Польщі без незалежної України! Хочу побажати усім вам - щастя і достатку, а Україні - розвитку в обраному напрямку незалежності та демократії. Аби ви якомога швидше поєдналася до спільної родини європейських народів...”, - говорить староста Згезького повіту Лодзького воєводства РП Богдан Ярота.
  Задля щасливого майбутнього своєї країни працюють люди різних професій: трудівники полів і ферм, медики, освітяни, майстри культури та спорту. З нагоди 26-ої річниці незалежності України почесною грамотою облдержадміністрації відзначено трудовий колектив СтзОВ “Дружба”, директора будинку культури села Доротище Олену Місюру, фельдшера з села Великий Порськ і учасника АТО Олега Омелянюка, настоятеля Свято-Георгіївського храму селища Голоби архімандрита Ніфонта.
  Візитівкою Голобської ОТГ і всього району є квіткові поля фермерського господарства Лідії Петрусенко-Касьянової, які земляки називають голобською Голандією. За вагомий особистий внесок у розвиток квітникарства та флористики краю Лідію Петрусенко-Касьянову нагороджено почесною грамотою ВР.
  Знайшли своїх героїв і нагороди районного фестивалю фізичної культури та спорту “Козацькі розваги”. За підсумками усіх видів змагань перемогу здобула команда Люблинецької ОТГ. Другими були господарі змагань — голобчани. Третє місце на п'єдесталі пошани — у команди Колодяжненської ОТГ. На сцені будинку мистецтв відбувся святковий концерт за участю аматорських колективів та виконавців Ковельського району.

23-08-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1