Степан Івахів відкрив сучасний спорткомплекс у рідному селі

 

  У селі Андріївка Буського району Львівської області коштом благодійного фонду “Патріоти Волині” звели сучасний спортивний комплекс: футбольне поле зі штучним покриттям розміром 42х64 метри, бігові доріжки та сектор для стрибків, а також універсальний ігровий майданчик для гри в баскетбол та волейбол. Загальна вартість об'єкта, побудованого за стандартами УЄФА — близько 5-ти мільйонів гривень.
- “Приємно те, що наш земляк, народний депутат Степан Петрович Івахів був меценатом цього прекрасного комплексу... Це є напряму популяризація розвитку спорту серед молоді...”, - каже директор НВК с. Андріївка Павло Теодоровський.
  Земляки народного депутата знають і цінують допомогу, яку впродовж багатьох років Степан Івахів надає своїй малій батьківщині.
- “При відкритті садочка, де він закупив майданчики для наших дітей... Фасад школи, бруківка... Дуже багато Степан Петрович допоміг громаді...”, - говорить Андріївський сільський голова Михайло Романів.
  Навпроти андріївської школи — храм святителя Миколая. У ньому почергово моляться як православні віряни, так і греко-католики. Церква в Андріївці має довершені форми як всередині, так і зовні: одразу й не скажеш, що місцевий храм вже перетнув столітній рубіж своєї історії.
- “В 2013 році було 100 років нашому храму... Ми перекривали дах, робили фасад. Та й, кажемо, хотіли б, щоб ви допомогли... І він дав більше, ніж ми просили... Він розумів що це мала сума... Хоч половину зібрали парафіяни — і це правильно. Сьогодні маємо чудовий храм. І нам приємно, що Степан Петрович допомагає не тільки нашій школі, а й церкві, бо це - духовність...”, - розповідає настоятель церкви св. Миколая УПЦ КП Михайло Кухар.
  Відкриття спорткомплексу стало справжнім святом для жителів Андріївки та навколишніх сіл.
- “Мене запросили. Я такі події стараюсь не пропускати. Тим більше — не кожен деь такі події відбуваються. Та й моя дитина тут буде навчатися. І вже моя кар'єра завершується, треба свій досвід передавати дітям...”, - каже паралімпійський чемпіон, житель с. Андріївка Віктор Дідух.
  Колишній футболіст-аматор Микола Іваничко прийшов на торжество зі своєю родиною.
- “Ми на яких полях не грали: ями, босі копали м'яча... А це справжній європейський стадіон...”
  Прийшов подивитися на новобудову і багатолітній вчитель фізкультури Андріївської школи Юрій Кравчук. Серед тих, хто ганяв м'яча під наглядом Юрія Андрійовича був і Степан Івахів.
- “Учнем він був дуже старанним. Любив спорт, займався футболом та баскетболом, відвідував секції... Те, що він тут зробив, то це - супер. Якби я мав такі умови колись, то було б одне задоволення працювати...”
  Вчителем, класним керівником і вихователем майбутнього нардепа і мецената у школі була і його мама — Марія Іванівна.
- “В цьому селі я пропацювала все своє життя — 42 роки працювала вчителем математики. Першим моїм випуском були учні 1947-го року народження. Випускником школи є й мій син. Мама трохи була строга і наганяла до науки... Але він тепер мені за те дякує...”
  Степан Івахів, найперше, подякував усім своїм вчителям за науку та виховання. І поділився з громадою, що спонукало його збудувати стадіон у рідному селі.
- “Коли я обирався народним депутатом від Волині, я проїхав дуже багато сіл. Я бачив села, які процвітають, Але є й ті, які вимирають. І я для себе зрозумів: що якщо в селі є школа, садок, церква і медичний заклад — то село буде процвітати і жити. І я не хочу, щоб моє село було серед тих, які вимирають. І я роблю те, що можу зробити. І я буду це робити!”
  Від Федерації футболу України Степан Івахів передав дітям професійні футбольні м'ячі, а один з них — з автографом легенди українського футболу Андрія Шевченка. З подарунками на свято прибули і однокласники народного депутата. Хвилюючим був і фінальний акорд церемонії відкриття спорткомплексу.
  Але найбільше новому стадіону раділи діти. Позитивних емоцій додало й те, що місцева команда ДЮСШ “Авангард” свій історичний перший матч на своєму полі виграла.
  Впродовж дня діти та дорослі залюбки брали участь у різноманітних змаганнях, конкурсах та розвагах. Призери та переможці отримали пам'ятні нагороди від благодійного фонду “Патріоти Волині”. А на головній сцені свята допізна тривав концерт за участю артистів та колективів різних музичних стилів та жанрів.

19-10-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1