У Ковельському професійному ліцеї відкрили новий навчально-практичний центр підготовки учнів

 

  Відтепер до послуг тих, хто обрав професію монтажника сантехнічних робіт та устаткування у Ковельському професійному ліцеї — ось ця сучасна навчально-практична лабораторія. Тут є все необхідне для теоретичних та практичних занять учнів.
- “Нам вдалося забезпечити майстерню сучасним обладнанням. Якщо раніше, наприклад, про пайку мідних труб я міг розповідати тільки на презентаціях показати, або в інтернеті, то зараз я все це можу показати на сучасному обладнанні. Практично, по любій сантехнічній темі в нас зараз є обладнання “, - каже майстер виробничого навчання Володимир Дутко.
  Професія монтажника сантехнічних робіт та устаткування має сталий попит на ринку праці. Термін навчання учнів на базі неповної середньої освіти — 3 роки.
- “Ця професія дуже потрібна на ринку праці не тільки в Україні, а й по всьому світу. І тут можна багато чого навчитися... Коли ми прийшли сюди перший раз, ми бачили, яке тут було обладнання. А зараз все нове. І це для нас несподіванка... ”, - говорить учень Ковельського професійного ліцею Михайло Бразінський.
  Новий навчально-практичний центр підготовки монтажників сантехнічних систем та устаткування обладнали за кошти державної субвенції місцевим бюджетам для модернізації матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти.
- “Таких центрів по Україні є 27. Це державна програма зміцнення матеріально-технічної бази профтехосвіти. Відповідно, на такі центри з державного бюджету виділено 599 тисяч гривень. На Волині — це другий такий центр. Перший відкрився в Луцьку, це — центр підготовки кравців, вишивальників і швейної справи...”, - розповідає начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.
  Окрім державних фінансів, свою матеріально-технічну базу в Ковельському професійному ліцеї покращують і за грантові кошти. Завдяки реалізації міжнародних проектів у ліцеї модернізували майстерні для підготовки слюсарів з ремонту автомобілів та електрогазозварників. Такі переміни позитивно оцінюють і роботодавці Ковеля.
- “Те обладнання, той інструментарій, на якому вчать — він навіть трошечки вищий, ніж те, на якому працює середній спеціаліст в нашому місті. Це можливість і перспектива дітям отримати затребувану на ринку праці роботу...”, - зазначає директор підприємства, голова спілки роботодавців м. Ковеля Анатолій Понікарчук.
  Того ж дня з ініціативи Ковельського міськрайонного центру зайнятості в ліцеї відкрили і центр розвитку кар'єри, що також покращить взаємодію роботодавців та випускників навчального закладу професійно-технічної освіти.

29-11-2017
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1