У Ковелі організували самодіяльний театр студію

 

  Театр починається ... з мрії. Режисер аматорського експериментального театру-студії при народному домі “Просвіта” Альона Малюга-Мельникова виношує її не один рік.
- “Мені завжди хотілося, щоб в Ковелі був театр. І от, коли я повернулася сюди після 15-ти років проживання і роботи в Києві, то одразу згадала про свою мрію. І власне отримала підтримку в тому, щоб на базі відремонтованого народного дому “Просвіта” організувати самодіяльний театр-студію...“, - розповідає режисер-постановник аматорського театру-студії Альона Малюга-Мельникова.
  В театрі-студії вчать азам акторської майстерності. Експериментують на заняттях з ораторського мистецтва, вокалу та ритмопластики.
- “Театр — це щось особливе! Ми не лише розвиваємо акторські здібності, а й заряджаємось позитивом. Сюди хочеться приходити. Ми тут засвоюємо не лише практичні навички, а й теорію, слухаємо розповіді про різних театральних діячів... Дуже цікаво!”, - говорить акторка театру-студії Інна Поліщук.
  Власне, тому на вечірні репетиції в театральну студію і йдуть з цікавістю люди різного віку та професій. Вже на початках в театрали записалися близько півсотні ковельчан.
- “В школі часто виходив на сцену, пробував себе в різних ролях. Але в мене не було можливості повчитися акторському мистецтву. А, коли взнав, що в нас тут відкрилась театральна студія, одразу прийшов на заняття. Кожен день якість нові знання, удосконалюєш своє вміння...”, - розповідає учень професійного ліцею Михайло Бразінський.
- “Я люблю аматорське мистецтво, часто відвідую концерти. Але не вмію співати чи танцювати... А хочеться себе проявляти, хочеться розвиватися і жити цікаво. Тому, коли почула про цю студію, відразу прийшла — і не шкодую. Ми навіть помічали з колегами, що зі сцени виходимо з іншим, набагато кращим настроєм... Це просто цікаво... ”, - каже акторка театру-студії Ольга Пірожик.
  Ковельські театрали поки що не придумали назву свого театру. Однак, уже встигли показати дебютну виставу — інсценізацію новели волинянина Віктора Гребенюка “Крижем”.
- “Підходили люди і казали, що ніби побували в справжньому театрі. Таке нам дуже приємно чути, бо ми старалися і докладали всіх зусиль на репетиціях. Звичайно, хочеться, щоб у нас вийшло, адже ми розпочали фактично з нуля. І поки що так і працюємо - більше на ентузіазмі та бажанні...”, - розповідає режисер-постановник аматорського театру-студії Альона Малюга-Мельникова.
  Свою нову сценічну роботу аматори сцени представлять на публіку до чергових роковин Чорнобильської трагедії. В планах також — відкрити дитячу секцію театру-студії.

16-03-2018
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1