У Ковелі зросте тариф на водопостачання

 
   На засіданні Ковельського міськвиконкому було розглянуто питання про зміну діючих тарифів Ковельського УВКГ «Ковельводоканал» шляхом коригування. Про причини говорила головний економіст підприємства Лариса Тарасова.


 
Зокрема, вона сказала, що це зумовлено збільшенням ціни на електроенергію – понад 20 %, здорожчанням пального – понад 50-60 %, солі для знезараження води – на понад 50%, збільшенням фонду оплати праці – майже 9%. Крім того, зросли податки на державному рівні, які сплачує підприємство - екологічний, земельний та збір за спеціальне використання водних ресурсів, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.
 
Члени виконкому підтримали рішення, яке набуде чинності через 15 днів з часу його опублікування в газеті "Вісті Ковельщини".
 
 
 Відповідно тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення зростуть на 14%: водопостачання - на 91 копійку за 1 м³, водовідведення - на 1 грн. 08 копійок (без ПДВ).
 
З врахуванням ПДВ (+20%), споживачі багатоповерхової житлової забудови, котрі користуються централізованим водопостачанням і водовідведенням платитимуть за 1 м³ води - 7,944 грн. Водовідведення коштуватиме - 12, 252 грн. У тарифі для споживачів багатоповерхівок враховано плату за обслуговування внутрішньобудинкових систем.
 
Мешканці приватного сектору платитимуть трохи дешевше, оскільки не мають внутрішньобудинкових систем. Таким чином вони отримають у платіжках наступні цифри: за водопостачання — 7,548 грн за 1 м³ води, водовідведення коштуватиме 11,628 грн. (з врахуванням ПДВ).

14-06-2018
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1