Василь Мичко - новий благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП

 
   Згідно з указом митрополита Михаїла настоятель Благовіщенського собору, протоієрей Василь Мичко призначений благочинним.



Міський голова Олег Кіндер зустрівся з новим благочинним Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієреєм Василем Мичком. Олег Олексійович привітав його з призначенням. Він наголосив, що все більше людей йде до церкви. Чимало молоді можна бачити під час богослужінь. Люди приходять зі своїми радощами і тривогами, вони шукають в храмі душевного спокою, життєвих орієнтирів.   
 
Міський голова побажав отцю Василю успіхів у церковних справах та запросив духовенство на заходи з нагоди  Дня Незалежності  України.
 

 
У свою чергу новопризначений благочинний подякував Олегу Кіндеру за ініціативу щодо зустрічі і  запевнив, що громади храмів УПЦ КП будуть брати активну участь в життєдіяльності міста.
 

 
Довідково: Отець Василь народився 26 березня 1976 р. в с. Волосянки Львівської області. Навчався у Теофіпольському СПТУ-34, Київській духовній семінарії УПЦ КП. У вересні 1997 р. його висвячено на  диякона, у лютому 1998 р. – на пресвітера єпископом Вишгородським Даниїлом. У 2001 р. закінчив Київську духовну академію.
 
Отець Василь служив у парафіях сіл Уховецьк, Мощена Ковельського районного деканату, Крупа Луцького районного. З 17 травня 2005 р. – настоятель Свято-Благовіщенського собору в Ковелі. Згідно з указом митрополита Михаїла від 30 липня 2018 р. прот. Василь Мичко призначений благочинним Ковельського міського деканату.
 
Нагадаємо, що цю посаду займав впродовж 14 років - протоієрей Анатолій Александрук.

Джерело
 

21-08-2018
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1