Мешканцям колишніх Тойкутської та Доротищенської сільських рад представлено кандидатуру старости

 
   Міський голова Ігор Чайка зустрівся із мешканцями колишніх Тойкутської та Доротищенської сільських рад. На початку розмови він привітав усіх з Новим роком, Різдвом Христовим. Побажав здоров'я, благополуччя, достатку у кожній домівці.


 
- Хочеться, щоб ви почувались повноправними мешканцями тепер великої Ковельської територіальної громади, -  мовив міський голова, звертаючись до присутніх. 
 
Він зауважив, що ще під час передвиборчої кампанії пообіцяв, що  усі важливі рішення буде обговорювати з мешканцями сіл. Людей найбільше хвилювало, чи й надалі працюватимуть школи, ФАПи, бібліотеки. 
 
Ігор Чайка  запевнив, що усі  установи – школи, будинки культури, ФАПи не планують закривати.  Тож людям не варто хвилюватись з цього приводу.
 

 
Селяни ставили чимало питань, що стосуються благоустрою, оформлення земельних відносин, соціального захисту. Усі вони взяті на замітку і міським головою, і його заступниками, які теж прибули на зустріч. Це - перший заступник Тарас Яковлев, заступниця міського голови Наталія Маленицька, керуючий справами Іван Чуліпа. У розмові також  взяв участь і голова районної ради В’ячеслав Шворак.
 
Міський голова розповів, що планують створити один старостинський округ на територіях цих сільських рад із центром у Тойкуті. Крім старости, ще  працюватиме  адміністратор ЦНАПу, який надаватиме необхідні послуги, та землевпорядник.
 
Ігор Чайка представив кандидатуру Андрія Броїла на посаду старости. На сьогодні він є  керівником  апарату Ковельської районної ради.


 
Андрій Петрович має багатий досвід  управлінської роботи. Крім того, він постійно комунікував із мешканцями цих сіл,  обіймаючи посаду голови районної ради, будучи певний час головою Доротищенської сільської ради. Він живе у Доротищах, добре знає  людей, їх проблеми, володіє ситуацією. І йому під силу налагодити цю роботу.
 
Андрій Броїло запевнив, що він працюватиме з повною віддачею, аби села розвивались, відстоюватиме позицію їх мешканців і лобіюватиме вирішення важливих питань у Ковелі.
 
У ході обговорення не було жодних негативних аргументів щодо його кандидатури.
 
Медичний директор центру первинної медичної допомоги Ковельського МТМО Олег Кубай розповів, що через два місяці у Тойкуті розпочне роботу новозбудована амбулаторія.  У ній працюватимуть лікар загальної практики сімейної медицини і дві медичні сестри.
 
Цей об’єкт було збудовано за кошти державного бюджету у рамках програми "Сільська медицина".
 
По завершенню зустрічей міський голова оглянув нову амбулаторію,  поспілкувався з колективом Доротищенської школи. 

31-12-2020
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1