Ковельський міський голова звернувся до правоохоронців щодо відсутності електроенергії в громаді. Відео

 
   Ковельський міський голова Ігор Чайка 6 грудня записав відеозвернення щодо критичної ситуації, у якій опинилася Ковельська територіальна громада. З його слів, уже три тижні заявлені графіки планових відключень електроенергії не працюють, а сьогодні світло в деяких оселях включали лише на півтори години.


 
Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
«Третій тиждень заявлені графіки планових, а тепер уже – стабілізаційних відключень електрики, не працюють взагалі.
 
Сьогодні в окремих районах світло в оселях подавали не більше години-півтори.
 
Є низка питань, на які хотілось би почути відповіді. 6 грудня на Ковель подали 5 Мвт при тому, що область орієнтовно отримує 190 Мвт. Чому друге за чисельністю населення місто в області отримує менший ліміт електроенергії, ніж, наприклад, Ківерці? В чому тут справедливість?
 
Чому заявлені «Волиньобленерго» графіки «чотири через чотири» працювали лише в суботу-неділю 3-4 грудня?
 
Ми прекрасно розуміємо, що йде війна. Є ліміти на електроенергію. Ми, як і всі, готові проходити через ці обмеження. Але ковельчани чітко фіксують несправедливий розподіл! Бачать, що графіки зовсім не відповідають дійсності.
 
Понад 120 звернень на «Гарячу лінію» міського голови лише за сьогодні. Десятки повідомлень в соцмережах. Колективні скарги під час особистого прийому громадян, який я проводив 5 грудня.
 
Повторюю! Люди готові терпіти, якщо цей розподіл справедливий! Але його немає! Є інформація, що низка деревообробних підприємств поблизу Ковеля, користуючись корупційними зв‘язками, у час війни використовують ліміти, які мали б йти на обігрів осель, хоспісу, дитсадків та шкіл.
 
У мене запитання: невже світло і тепло для дітей, батьки яких воюють, менш важливе, ніж прибутки від деревообробки?
 
Так, бізнесу потрібно працювати, щоб підтримувати економіку. Але точно не за рахунок звичайних людей.
 
Міський голова не має кнопки для вмикання електроенергії. Я не складаю графіків. Але сьогодні використовую своє право вийти в публічний простір і в такий спосіб захистити інтереси громади, коли інші способи не діють.
 
Я звернувся з офіційним листом в правоохоронні органи, до обласної військової адміністрації з вимогою негайно розібратися з цим питанням. Дати пояснення, куди дівається ліміт електроенергії, виділений для громади? І зробити це якомога швидше. Чекатиму на негайне реагування правоохоронців!» – йдеться у заяві Ігоря Чайки. 


07-12-2022
Повернутися назад


КОВЕЛЬ | ІНФОРМАЦІЯ | БІЗНЕС КОРИСНЕ АРХІВ Фото Контакти1